Over Ons

Ontmoet ons

Wat ons werk voor ons betekent

nature-and-environment-courseDe behandelingen die wij geven zijn natuurlijk ons werk. Maar Wabi Sabi staat vooral voor de manier waarop wij in het leven willen staan. Het leven is bijna nooit 100% perfect. En toch zit het vol met perfecte momenten en ervaringen. De kunst is dan ook om niet koste wat het kost altijd 100% perfectie te willen bereiken. Niemand heeft een perfect functionerend lichaam, of leeft altijd in de beste omstandigheden. Maar het vermogen om er met alle ingrediënten die je wél hebt iets moois van  te maken, dat is hoe wij willen werken en leven.

Kan alle pijn altijd volledig behandeld worden? Kan elk probleem worden opgelost?

Het antwoord is helaas nee. Wabi Sabi wil eraan bijdragen dat je kunt leven zonder belemmeringen. Zodat pijn niet meer in die mate aanwezig of overheersend is dat hij de kleur van je dag bepaalt waardoor alles stroef loopt.

Of dat klachten niet jou beheersen, maar jij jouw klacht en je weer lekker uit de voeten kunt.

Wabi Sabi is een levenskunst, en elke kunstenaar zoekt altijd naar het mooiste resultaat.

In ons werk betekent dat de tijd nemen om te luisteren, en te kijken. Niet overhaast conclusies trekken over een pijnklacht, probleem of behandeling. Onze ervaring is namelijk dat niet alles is wat het lijkt.

Net zoals de ene hoofdpijn niet dezelfde oorzaak  heeft als de andere bijvoorbeeld.

Met de verschillende behandelmethoden die we in huis hebben gaan we jouw pijn letterlijk te lijf om er zo voor te zorgen dat ze geen belemmering meer vormt!

Wie hebben baat bij onze behandelingen?

niksen-is-nuttigIedereen die vindt dat het even niet lekker loopt. Je kunt bijvoorbeeld letterlijk niet lekker lopen, vanwege pijnlijke ledematen. Misschien heb je last van rugklachten waardoor je niet naar tevredenheid aan je bezigheden toekomt.

Het kan ook figuurlijk zijn: het loopt allemaal even niet, met hoofdpijn of migraine als resultaat. Of je bent vermoeid, en daardoor nukkig. Misschien heb je last van slapeloosheid, je ligt wakker en piekert. Tradionele Chinese Geneeswijze ziet de oorzaak van elk soort pijn of ongemak als een soort “verstopping” in de meridianen waardoor eigenlijk ongehinderd energie door je hele lichaam zou moeten stromen wil je je echt lekker voelen!

Door er achter te komen waar en waarom het stagneert, kunnen wij met  behandelingen een soepele doorstroming  bevorderen, waardoor verbetering optreedt of herstel kan beginnen.

Het is vaak zo dat de plaats waar het stagneert niet de plaats is waar de pijn gevoeld wordt. Dat is te vergelijken met een verstopte afvoer:

De narigheid ervaar je in de gootsteen in de keuken, terwijl de oorzaak eigenlijk een heel eind verderop zit, in de afvoer onder je terras.

We gebruiken verschillende behandelmethoden zodat we kunnen bieden wat voor jou werkt.

O.a:Shiatsu, Acupunctuur, Guasha, Segmentale en Klassieke massage. Doordat we aangesloten zijn bij een beroepsvereniging worden behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoedt. En voor een afspraak is geen verwijzing van een huisarts nodig.

Wabi-Sabi ziet in een belemmering ruimte voor meer beweging!

Wie zijn wij

Jim Wong

Jim Wong

Behandelaar
Mijn naam is Jim Wong en sinds zo'n 13 jaar ben ik werkzaam als shiatsu-, acupunctuur- en guasha therapeut. Mijn vrouw Nicole en ik runnen samen onze praktijk "Wabi Sabi Oosterse Geneeswijzen". Gedurende de jaren dat ik praktijk voer is mij opgevallen dat veel lichamelijke (pijn)klachten moeilijk te verhelpen zijn met enkel en alleen 1 therapeutische behandelmethode. De meeste clienten die uiteindelijk bij mij terecht komen hebben vaak al een hele weg achter de rug van allerlei vormen van (fysio) therapieën. Dat is de reden waarom ik verschillende oosterse methoden gecombineerd heb tot een heel goed werkende behandeling tegen nek- en schouderlachten, ischias en lage rugklachten. Vriendelijke groet, Jim Wong
Nicole Wong

Nicole Wong

Behandelaar
Ik ben Nicole Wong en ik werk samen met mijn partner Jim Wong als therapeut in onze praktijk Wabi Sabi. Hiervoor is de zorgsector in de breedste zin van het woord is altijd mijn werkterrein geweest. Als therapeuten hebben we allebei een eigen rol binnen onze praktijk en ieder heeft zijn werkzaamheden om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ik geniet er erg van iemand met Shiatsu te laten ervaren hoe fijn het is de spanning die zich in je lichaam soms vastketent als pijn of onrust om te buigen naar ontspanning en rust. Of iemand meegeven hoe je door eenvoudige ademhalingstechnieken lekkerder kunt functioneren,beter kunt focussen en meer kunt genieten van even niks doen! Met tijd en aandacht een goede behandeling geven is mooi werk. Voel je welkom! Hartelijke groet,Nicole Wong.