Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur heeft haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Tegenwoordig wordt acupunctuur wereldwijd toegepast. Het is dan ook een van de oudste en meest complete geneeskundige praktijken.

De traditionele Chinese geneeskunde ziet gezondheid als volgt:

Het menselijk lichaam heeft een interne energiebron: Chi. Een persoon is gezond wanneer de energie die daar uit vloeit, vrij door het lichaam kan stromen. Op dat moment krijgen ziekten geen kans. Ook moeten het vrouwelijk (yin) en mannelijk (yang) element met elkaar in balans zijn.

Vlak onder de huid lopen er meridianen door het menselijk lichaam, waarlangs chi stroomt. De meridianen hangen samen met de organen en orgaanfuncties. Er zijn twaalf hoofdmeridianen en een aantal hulpmeridianen. Wanneer een goede doorstroming van chi in een meridiaan wordt geblokkeerd, en zo de balans in het lichaam wordt verstoord,  beginnen de klachten, en is ziekte het gevolg.

De oplossing bevindt zich dan op specifieke punten op het lichaam. Deze punten dienen als poorten voor chi. Wanneer enkele punten met naalden worden geprikkeld, heft dat blokkades op.  Hierdoor krijgt het lichaam zelf weer de kracht om te herstellen en voldoende weerstand te bieden tegen ziektes. De naalden kunnen ook worden gestimuleerd met elektriciteit of warmte.

Bij het stellen van de juiste diagnose kan een acupuncturist gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. De diagnose is essentieel om de juiste acupunctuurpunten te vinden. Acupunctuur is succesvol gebleken bij het verhelpen van een groot aantal ziekten en aandoeningen, van een “simpele”  verkoudheid tot chronische pijn.

Kosten consult
De kosten van de behandeling (inclusief intake) zijn € 60,00
dit bedrag dient u contant te voldoen.
U krijgt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het aantal behandelingen dat nodig is om resultaat te boeken is afhankelijk van de persoon en de klacht(en).

Verhinderd? Laat het mij in ieder geval 48 uur voor de afspraak weten. De kosten voor de behandeling worden bij tijdige annulering niet in rekening gebracht.
Vergoeding geheel of gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars.(Vergoedingen kunnen wijzigen, vraag daarom vooraf bij uw zorgverzekering na of vergoeding van toepassing is).

Aangesloten bij de NVST en de RBCZ.

Aanmelden voor een Acupunctuur behandeling

aanvraag