Guasha

Guasha

Het overkomt ons allemaal wel eens: zeurende pijn bij een bepaalde beweging of activiteit. Vaak komen we er maar niet vanaf.

Een Guasha behandeling zou zomaar eens het antwoord kunnen zijn. Met klachten van de nek of rug, het bewegingsapparaat en hoofdpijn kan Guasha er al heel snel voor zorgen dat alles weer gesmeerd loopt.

Hoe werkt Guasha?

Guasha is ontstaan in het oude China en is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. De Chinezen stelden vast dat elk pijnpunt in het lichaam als het ware een ophoping is van afvalstoffen. Het produceren van afvalstoffen is een natuurlijk helend mechanisme van het lichaam, maar soms kan het voorkomen dat deze afvalstoffen zich ophopen en de doorstroming van de natuurlijke energie belemmeren. We kennen dit allemaal in de vorm van een blauwe plek als we ons gestoten hebben bijvoorbeeld.

Maar soms is het ook minder zichtbaar en voel je je eigenlijk “gewoon” niet lekker of heb je pijn en gaat bewegen niet lekker soepel.

Een ophoping van afvalstoffen kan verschillende oorzaken hebben zoals een (sport)blessure, verkoudheid of overbelasting van een lichaamsdeel of orgaan. Ook zaken als stress en andere emoties kunnen zorgen voor een verstopte energiestroom. We zien het verband vaak niet, of willen het niet zien, maar het is bewezen dat heel veel lichamelijke klachten uiteindelijk een gevolg blijken van bijvoorbeeld stress,verdriet of pijn.

Een Guasha behandeling ‘schraapt’ als het ware deze dieper gelegen afvalstoffen naar de oppervlakte door middel van schrapen met een heel glad gepolijste steen.De afvalstoffen worden vervolgens zichtbaar in de vorm van een rode tot paarse verkleuring en zullen op een natuurlijke manier het lichaam verlaten. Hierdoor ben je verlost van deze “verstopping” in je natuurlijke energiestroom en voel je je een stuk beter!

De Traditionele Chinese Geneeswijze ziet onze organen enerzijds als letterlijke organen, maar ook als uitdrukkingsvorm van onze emoties. Ook vandaag de dag blijkt nog steeds dat ze daarin gelijk hebben.

Niet alleen in China maar ook in Westerse landen wordt Guasha als een hele effectieve behandeling ervaren.

Met af en toe een Guasha behandeling ruim je oud en nieuw zeer op,dat geeft energie!

Kosten consult
De kosten van de behandeling (inclusief intake) zijn € 60,00
dit bedrag dient u contant te voldoen.
U krijgt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het aantal behandelingen dat nodig is om resultaat te boeken is afhankelijk van de persoon en de klacht(en).

Verhinderd? Laat het mij in ieder geval 48 uur voor de afspraak weten. De kosten voor de behandeling worden bij tijdige annulering niet in rekening gebracht.
Vergoeding geheel of gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars.(Vergoedingen kunnen wijzigen, vraag daarom vooraf bij uw zorgverzekering na of vergoeding van toepassing is).
Aangesloten bij de NVST en de RBCZ.

 

Aanmelden voor een Guasha behandeling

aanvraag