Hartcoherentie

Hartcoherentie

Hartcoherentie een eenvoudige 3-stappen methode om binnen een paar minuten stress te laten verdwijnen en je focus te herstellen. Een effectieve hulp om bijzaken van hoofdzaken te scheiden en je te richten op wat er op dit moment écht toe doet. Je creëert overzicht en orde in de chaos. Een doeltreffende manier om je prestaties te verhogen doordat je langer en beter geconcentreerd kunt blijven.

Voor wie is hartcoherentie aantrekkelijk?

Voor iedereen die minder gestresst beter zijn taken kan behartigen.

Ook is het heel fijn voor wie ADHD of ADD heeft en gemotiveerd is om wat orde in de chaos te brengen om zo werken/leren aangenamer te maken.

Het werkt ontspannend voor wie chronische pijn heeft, omdat je de aanmaak van natuurlijke pijnstillers positief beïnvloedt.

Het is stimulerend voor wie moet kunnen presteren onder druk, omdat je de energie die vaak verloren gaat, aan zaken die er niet toe doen, niet meer verliest maar juist toevoegt aan je flow waardoor je focus véél groter is!

De sleutel voor deze ontdekking werd gevonden door een neurocardioloog, Andrew Armour. Hij stelde vast dat, niet in de eerste plaats onze hersenen maar een neuraal netwerk in ons hart de aandrijvende factor is voor ons welbevinden en ons vermogen om bijvoorbeeld langer te kunnen focussen. Door dit neurale netwerk in te zetten als communicatiekanaal creëren we grotere mogelijkheden voor onszelf om beter te presteren en lekkerder in ons vel te zitten.

Met dit gegeven zijn een aantal wetenschappers aan de slag gegaan en daar is een praktische toepassing uitgerold. In een aantal sessies met een interactief computerprogramma maak je jezelf een ademhalingstechniek eigen waarmee je invloed uitoefent op je autonome zenuwstelsel,het deel van je hersenen waar zich de aansturing voor de aanmaak van o.a stresshormonen zich bevindt.

We kennen allemaal de frustratie van eindeloos malen over het een of ander of een liedje wat maar niet uit je hoofd wil of de verlammende gedachte aan een presentatie of deadline. Steeds als we onszelf voornemen daar niet meer aan te denken, denken we er weer aan!

Onze wil, onze hersenen, blijken eigenlijk niet het meest geschikt om ongewenste gedachten het zwijgen op te leggen. Het neurale netwerk in ons hart bewandelt een andere maar wel doeltreffende weg en is met wat oefening makkelijk aan te leren en overal toe te passen.

Je hoeft er niets voor aan te schaffen want je hart heb je altijd bij.

Nieuwsgierig? Maak een afspraak!

Meer uitleg

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat we beschikken over een zogenaamd ‘hartbrein’. Het hartbrein is een neuraal netwerk in ons hart dat in verbinding staat met de hersenen. Het ontvangt signalen en reageert daarop.

Bedenk je maar eens dat je plotseling heel erg schrikt en je hart meteen tekeer gaat. Dit is een resultaat van de werking van het hartbrein. Hierbij treedt het autonome zenuwstelsel in werking en wordt er adrenaline aangemaakt. Door de adrenaline wordt de chemie van ons lichaam in een angstige of stressvolle situatie dusdanig aangepast dat de prioriteit op de juiste plekken gelegd wordt. We kunnen in deze situaties uitzonderlijk goed rennen, kracht zetten en snel besluitvaardigheid tonen oftewel knopen doorhakken. Adrenaline werkt als een instinctieve toverdrank, een redmiddel in een stressvolle situatie.

Het tegenovergestelde gebeurt als we ons in een staat van volledige ontspanning bevinden, bijvoorbeeld op een strand. Het hart klopt op een normaal tempo, de spieren ontspannen zich ,alles is in orde.

Kortom: de chemische samenstelling van ons lichaam correspondeert met de staat waarin we ons bevinden en de gebeurtenissen waar we mee te maken krijgen. Maar er zijn in het dagelijks leven heel wat subtiele signalen die het hartbrein onterecht aan ons autonome zenuwstelsel stuurt. Deze signalen hebben te maken met dagelijkse stress waar we ons meestal niet eens van bewust zijn. Gevolgen zijn bijvoorbeeld een permanente hoge bloeddruk,chronische pijn of je opgejaagd voelen.

Met behulp van deze therapie en onze computersoftware ontdek je hoe je zelf  de signalen van het hartbrein actief kunt beïnvloeden. De software zorgt voor een visuele weergave van de signalen waaruit kan blijken dat je stress en opgejaagdheid ervaart, ondanks het feit dat je je op dat moment in een totaal ontspannen situatie bevindt!

Alsof je vol gas geeft terwijl je tegelijkertijd op de rem staat.

Met gerichte ademhalingsoefeningen leer je andere signalen te geven aan het hartbrein en het mooie is dat het vrijwel direct werkt en zichtbaar is in de software.

Met deze ademhalingstechnieken is het mogelijk invloed uit te oefenen op je bloeddruk en je stressniveau en het op de juiste en meest effectieve manier inzetten van je beschikbare energie. Dit heeft op de lange termijn enorme positieve effecten op je gezondheid.

Hartcoherentie wordt overal ter wereld ingezet in verschillende bedrijven en organisaties.

Voorbeelden zijn o.a. Motorola,Unilever,het politie apparaat maakt er gebruik van en onderwijsinstellingen.

Ook binnen verschillende top sporten en de wereld van pijnbestrijding is hartcoherentie een instrument wat zijn waarde steeds weer bewijst.

Kosten consult
De kosten van de behandeling (inclusief intake) zijn € 60,00
dit bedrag dient u contant te voldoen.
U krijgt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het aantal behandelingen dat nodig is om resultaat te boeken is afhankelijk van de persoon en de klacht(en).

Verhinderd? Laat het mij in ieder geval 48 uur voor de afspraak weten. De kosten voor de behandeling worden bij tijdige annulering niet in rekening gebracht.
Vergoeding geheel of gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars.(Vergoedingen kunnen wijzigen, vraag daarom vooraf bij uw zorgverzekering na of vergoeding van toepassing is).
Aangesloten bij de NVST en de RBCZ.

 

Aanmelden voor een Hartcoherentie behandeling

aanvraag