Moxa

Moxa

De term ‘Moxa’ is ontstaan uit het Japanse woord ‘Mogusa’ (een kruidensoort). De Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet. Bijvoet is een kruid dat zeer heet gloeit en zeer langzaam verbrandt waardoor er een aangename en intense infrarood straling uit ontstaat. Toen de Oosterse behandelmethode van accupunctuur overwaaide naar Europa is ook de Moxatherapie bekend geworden in Europa.

Hoe werkt moxeren?

Een moxabehandeling, ofwel moxeren, werkt door een gloeiende moxastaaf op een specifiek punt van het menselijk lichaam te richten. De afstand van de moxastaaf tot het lichaam is afhankelijk van de plek op het lichaam en van het individu, maar meestal beginnen we rond de 1 centimeter direct boven het te moxeren punt.

Door de warmte te accepteren en als het ware naar binnen te laten vloeien maak je de moxabehandeling zo effectief mogelijk. Hiermee voorkom je pijn of een gloeiend gevoel op de huid waardoor het mogelijk is om de gloeiende moxastaaf tot ongeveer 5 minuten op hetzelfde punt te richten.

Toepassingen van moxeren, onder andere bij stuitligging

Een hele mooie toepassing van moxeren is het verhelpen van stuitligging bij baby’s tijdens de zwangerschap (tussen de 32 en 35 weken). Door gloeiende moxastaven net boven de buitenste teennagels van de moeder te richten zal de baby na een paar minuten beginnen te schoppen en bewegen. In 70% van de gevallen zal het moxeren de baby helpen bij het draaien en in te dalen in het bekken.

Deze vriendelijke methode om de baby te laten draaien en indalen is voor de baby en de moeder veel minder stressvol dan elke andere methode.

Moxeren heeft daarnaast vele andere toepassingen en voordelen. Deze behandelmethode komt het beste tot zijn recht bij koel weer of een lage temperatuur en op plekken die ontspannen, koud, slap, blauw en vochtig zijn. Moxeren is een uitstekende therapie bij onder andere gespannen, stijve of pijnlijke spieren maar ook bij eelt, reumatische klachten en stijve gewrichten. Moxeren bevordert de bloedcirculatie en kan energieblokkades wegnemen. Ook bij slapeloosheid, energieloosheid, moedeloosheid en andere emotionele problemen kan deze behandeling uitstekend helpen.

Door de warmte van de moxastaven in je op te nemen voorzie je je lichaam van een nieuwe impuls, verlicht je chronische klachten en hervind je je natuurlijke energie.

Kosten consult
De kosten van de behandeling (inclusief intake) zijn € 60,00
dit bedrag dient u contant te voldoen.
U krijgt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het aantal behandelingen dat nodig is om resultaat te boeken is afhankelijk van de persoon en de klacht(en).

Verhinderd? Laat het mij in ieder geval 48 uur voor de afspraak weten. De kosten voor de behandeling worden bij tijdige annulering niet in rekening gebracht.
Vergoeding geheel of gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars.(Vergoedingen kunnen wijzigen, vraag daarom vooraf bij uw zorgverzekering na of vergoeding van toepassing is).
Aangesloten bij de NVST en de RBCZ.

 

Aanmelden voor een Moxa behandeling

aanvraag