Shiatsu

Shiatsu

Wat is Shiatsu?

Tegenwoordig is het leven heel erg druk, en drukte neemt stress met zich mee. Dit geldt voor jong en oud. Zelfs als we niet op ons werk zijn, zijn we altijd wel ergens mee bezig en hierdoor krijgt ons lijf en vooral ons overvolle hoofd niet de rust en ontspanning die nodig is.

Als we ergens last van hebben negeren we het vaak en als we dan toch naar de dokter gaan worden we vaak behandeld met allerlei technologische middelen en ‘shortcuts’ om ons beter te laten voelen.

Het lichaam liegt echter niet en vaak komen de klachten vroeg of laat terug.Een Shiatsu behandeling zorgt voor verlichting van de pijn door druk uit te oefenen op specifieke punten van het lichaam. Shiatsu geeft je lichaam letterlijk een duwtje om zelf aan de slag te gaan en te herstellen.

Met een Shiatsu behandeling neem je het heft in eigen handen, leer je je lichaam beter kennen en ontdoe je jezelf van de stress van het dagelijks leven.

De behandeling

Het woord Shiatsu is in 1920 bedacht door de Japanner Tokujiro Namikoshi. Letterlijk vertaald betekent Shiatsu ‘vingerdruk’. De herstellende kracht van het systematisch uitoefenen van druk op specifieke drukpunten (of tsubo’s in het Japans) van het lichaam is door de jaren heen ontdekt en geperfectioneerd binnen de oude Chinese en Japanse samenleving.

De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft  op basis van ervaring een systeem ontwikkelt van rond de 700 drukpunten op het menselijk lichaam die samen de natuurlijke energiestroom bevorderen. De drukpunten zijn met elkaar verbonden langs de meridianen. De drukpunten liggen op spieren, botten, zenuwen, bloedvaten, lymfevaten en endocriene klieren. Door systematisch druk uit te oefenen op deze punten bevorder je het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. Onder meer het zenuwstelsel, de spijsvertering en de bloedcirculatie zullen meer gestroomlijnd werken.

De drukpunten zijn natuurlijke verzamelplaatsen van stress in het lichaam en ze kunnen ‘verstopt’ raken door een opeenhoping van afvalstoffen.Door met duimen,vingers en de handpalmen druk uit te oefenen op deze punten  geef je een impuls waardoor de natuurlijke circulatie en energiestroom van het lichaam weer zijn werk kan doen.

Zo nu en dan een Shiatsu behandeling is geen luxe,het is een betere vorm van onderhoud wat je lichaam meer dan waard is!

Vraag een willekeurig persoon of hij / zij wel eens ergens een pijntje heeft of vaak op dezelfde plekken een oncomfortabele pijn voelt (eerlijk antwoord geven!)Heel vaak is het antwoord ‘ja’. De één heeft last van de schouder, de ander heeft vaak problemen met de rug, en weer een ander slaapt slecht (ook een vorm van pijn!)

Het is belangrijk dat we goed naar ons lichaam luisteren en iets doen met deze signalen. Het lichaam geeft de signalen niet voor niets en hoewel het vaak ‘wel meevalt’ zijn deze signalen een voorbode voor grotere lichamelijke problemen.

Een Shiatsu behandeling is lijkt een simpele behandeling, maar is heel doeltreffend. Tijdens en na een Shiatsu behandeling voel je je langzaam ontspannen en er komt een heerlijk gevoel van rust over je.En dat terwijl alleen de vingers, duimen en handpalmen gebruikt worden om druk te zetten op bepaalde punten van je lichaam.

Om te voorkomen dat je last krijgt van onnodige stress en overbelasting is het aan fijn om voor jezelf regelmatig een plekje in je agenda te reserveren voor een Shiatsu behandeling.

Kosten consult
De kosten van de behandeling (inclusief intake) zijn € 60,00
dit bedrag dient u contant te voldoen.
U krijgt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het aantal behandelingen dat nodig is om resultaat te boeken is afhankelijk van de persoon en de klacht(en).

Verhinderd? Laat het mij in ieder geval 48 uur voor de afspraak weten. De kosten voor de behandeling worden bij tijdige annulering niet in rekening gebracht.
Vergoeding geheel of gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars.(Vergoedingen kunnen wijzigen, vraag daarom vooraf bij uw zorgverzekering na of vergoeding van toepassing is).
Aangesloten bij de NVST en de RBCZ.

 

Aanmelden voor een Shiatsu behandeling

aanvraag